Odd Fellows

Indrukwekkende lezing Syrisch echtpaar

Het artsenechtpaar Saleem Bachara en Nour Saadi, ruim drie jaar geleden uit Syrië naar Nederland gevlucht, gaven afgelopen dinsdagavond in de zaal van café Groothuis een indrukwekkende en emotionele lezing met als thema “Verleden – heden – toekomst”.
De opkomst was overweldigend en er was geen plaatsje meer beschikbaar. In hun presentatie namen zij ons mee naar hun leven voor de oorlog in Syrië, de noodgedwongen keuze om alles daar achter te laten en hun leven nu in Emmen met alle moeite dat hierbij komt kijken. Maar ook met realisme, optimisme, doorzettingsvermogen, initiatieven en de wil er iets van te willen maken met o.a. effectief integreren. Ook hun kinderen Adonis en Jude zijn daar voorbeelden van.

Nour heeft een groep opgericht van in Nederland wonende Syrische vrouwen, die graag een steentje willen bijdragen aan onze maatschappij. Veel van deze vrouwen leven geïsoleerd. Deze groep van inmiddels 32 vrouwen met ambities komt wekelijks bij elkaar en stimuleert het contact met Nederlandse vrouwen door activiteiten over taal, cultuur, gezondheid en koken.